İnşaat Tabelası

İnşaat Tabelası

İnşaat ülkemizde en öneli sektör olarak öne çıkmaktadır. İnşaat, istihdam yaratması bakımından önemli olduğu gibi, tedarik ağı bakımından müthiş bir alana yayılan lokomotif sektörlerdendir. İnşaat sektörünün çok çeşitli paydaşlarından biri de tabela sektörüdür. İnşaat yapısı gereği kullanılan tabelalar da farklı olmaktadır. İnşaatın önünde inşaatı yapan firma, yapılan inşaatın faaliyet alanı, ruhsat ve konum bilgileri inşaatın önünde yer alan tabela yazılıdır.

İnşaat Tabelası İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

İnşaat alanında hassas ve dayanıklı olmayan malzeme pek tercih edilmez. Dolayısıyla oldukça mukavemetli malzemeden yapılan, istenen ölçülere göre hazırlanabilen, demir bir iskelet üzerine baskı yöntemiyle yapılan tabela çeşitleri oldukça yaygındır. Bunun yanı sıra kompozit panele folyo kaplamak suretiyle de imal edilen tabelalar mevcuttur. Bu tabelalar, inşaatın ön tarafında görünen bir yerde bulunmalıdır. İnşaat hakkında, müteahhit firma, inşaatın hangi amaçla yapıldığı, konum bilgileri, ve bununla beraber ruhsat bilgileri yer almaktadır. Ayrıca, inşaatın ne zaman başladığı ve ne zaman biteceğine ilişkin bilgiler de yine burada yazılıdır.

İnşaat Tabelası Nasıl yapılır?

İnşaat önlerinde o inşaata ait tüm bilgilerin yazılı olduğu tabelalar bulunmaktadır. Bu noktada, hemen her alanda olduğu gibi, isteğe uygun çözümler geliştirmek mümkün. Örneğin, büyük şantiyelerin önünde bulunan tabelaların aşırı sağlam yapısı gözlerden kaçmamaktadır. Büyük metal karkas üzerine vinil germe yöntemiyle yapılan uygulamalar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, plastik zemin üzerine folyo kesim usulüyle uygulama yapılmaktadır. Ayrıca, metal, plastik veya vinil zemine, müşteri isteğine uygun olarak folyo ya da dijital baskı yoluyla da müşteri memnuniyetine uyumlu olacak şekilde tabela tasarlanmaktadır. Burada önemli olan inşaat firmasının kendi markasını ne şekilde yansıtmak istediğidir. Buna bağlı olarak uygulama farklılık arz etmektedir. Değişik model, değişik ebatlarda uygulamalar yapılmakta olup, en doğru olan uygulamayı, işin ehli kişilerle istişare yoluyla bulmak son derece mantıklıdır. Bu sayede şantiye için künye bilgilerinin yazılı olacağı levhalar en uygun maliyetle ve en doğru şeklide yapılmış olacaktır.
Bununla beraber inşaat tabelalarıyla uyarı veya yön gösteren tabelalar arasında bir uyumun ve bütünlüğün olması da son derece önemlidir. Bunlar birbirini tamamlayan uygulamalardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabartma Harf Tabela

Veteriner Tabelası