Ankara Totem

Ankara Totem

Totem kelimesiyle tanışalı çok olmadı. Belki toplumun bir çoğu totem kelimesinden hala bihaber.
Örneğin bir arkadaşım var Fener maçlarında yaz kış fener beresi takar, neymiş efendim totemi varmış, bir başka arkadaşım sınava çoraplarını ters giyerek girerdi. Galiba bunları yaptıklarında istedikleri sonuca eriştikleri için bunlara ihtiyaç duyuyorlardı. Bunlar bizim totemimiz derlerdi, benim pek totemim olmayınca anlam veremezdim yaptıklarına ama her insan kendine özeldir. O yüzden kınamam kimseyi, herkes kendine özgü yaşamıyla güzeldir. Belki benimde bir totemim vardır ama inanın isteyerek yaptığım bir şey olmayınca adına totem diyemedim.
Bugünkü yazımda size bahsedeceğim totem yukarıda bahsettiğim totemlerle alakası olanlar değil. Daha farklı ve belki de apayrı.
Bakalım mı neymiş bu zaman zaman dilimize pelesenk yaptığımız beş harfli yeni yetme kelimeye…

Ankara Totem Firmaları

Türk Dil Kurumu’na göre, “İlkel toplumlarda topluluğun ondan türediği sanılan ve kutsal sayılan hayvan, ağaç, rüzgâr vb. herhangi bir doğal nesne, ongun” diye geçse de, bazılarının şans getirdiğine inandığı hareketlere bu isimleri verse de bunlarla bir ilgisi olmadığını birazdan anlayacaksınız.
Evet bizim Ankara Totem firmalarının yaptığımız totemlerle sizin tuttuğunuz totemlerin pek ilgisi yok.
Totem kurumsal iş yapanların mutlaka burada kastettiğimiz anlamıyla bildiği bir kelime.

Ankara Totem Üreticileri

Cadde ve sokaklarda, şehirlerarası yollarda karşılaştığımız ankara totem üreticilerinin yaptığı devasa tabelalara deniyor kısaca.
Boyutları, renkleri, duracağı alanların hepsi istediğini şekilde ayarlanabilen totemler bir tanıtım için çok önemli bir argüman.
Örneğin bir tatile gidiyorsunuz, araba sıcak, dışarısı sıcak. O anda boş yolda karşınıza çıkacak buz gibi bir içecek ya da dondurma totemi iddia ediyoruz ki sizi ilk dinlenme tesisine o şeyi aldırmak için çekecektir.
Çünkü reklam insanların algılarını değiştirebilen en önemli duygu değiştirme aracıdır.
Reklam bu yüzden kullanılır. Ama ne kadar kaliteli ve büyük yaparsanız o kadar da kazanırsınız. Totemlerde bu işler için biçilmiş kaftanlardır.
Toteme işlediğiniz bir mesajın görülmeme, iletilmeme gibi bir durumu yoktur.
O yüzden garip totemlere ihtiyacınız yok sizin kaliteli bir toteme ihtiyacınız var.

Ankara Totem Seçimi

Totemlerde önemli olan sağlam olması, rengi ve malzemenin düzgün seçilmesi. Çünkü totemler çoğunlukla, gözlemleme menzilinizden öteye konuyor. O yüzden totemler sağlam malzemeden yapılmalı. Eğilmemeli, bükülmemeli, bir anlamda sizi de temsil ettiği için buna da önem vermelisiniz. Renk olarak gece ve gündüz ilgi çekici renkleri çekmek önemli. Renk ve metin uyumu mutlaka profesyonelce tartışılmalı aksi halde toteminiz firmanızı tanıtımdan çok alay konusu hale getirebilir.
Eş sesli iki kelime anlam bakımından birbirinden farklı olsa da belki bir yer de benzerlikleri vardır. Nasıl mı? Hani dedik ya şans getirdiğine inanılan hareketlere totem deniliyor diye, birde dev tabelalara totem diyoruz. İkisinin de insana uğur getirmesi belki de ortak özellikleri olabilir. O yüzden her iki totemi de iyi seçmek gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat Tabelası

Kabartma Harf Tabela

Veteriner Tabelası