Ankara Işıklı Tabela

Firmaların tanıtımı her zaman oldukça önemli bir konu olmuştur. Buna bir de günümüzün ilerleyen teknolojik şartları ve rekabet eklendiği zaman ortaya oldukça farklı sonuçlar çıkmış oluyor. Bunu bilen firmalar da günümüz şartlarında rekabeti en etkili şekilde kullanmak adına araştırmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Tabela seçimini doğru olarak yapmak ise insanların en fazla dikkat ettikleri şeylerin başında gelmekte. Çünkü tabela seçimi dikkatli bir şekilde yapılmazsa firmaların tanıtım işlemleri ne yazık ki olması gerektiği gibi yapılamayacaktır. Böylesi durumlar ile karşılaşmamak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli şeylerin başında ise doğru tabela seçimi gelmekte. Işıklı tabela seçeneği oldukça uzun bir süredir insanlar tarafından tercih edilen tabela modelleri içerisinde kendine yer buluyor.
Böyle olunca da ışıklı tabela çeşitleri ortaya çıkmış olduğu ilk günden bu yana büyük bir beğeni ile tercih ediliyor. Işıklı tabelalarda ışığın etkili şekilde ortaya koyulması adına LED, neon, flüoresan gibi ekipmanlar kullanılmaktadır. Tabelanın iç kısmında yer eden ışık sayesinde ön kısmında yer edecek olan reklam yazıları çok uzak mesafelerden beri çok kolay bir şekilde fark edilmeyi başarmış olacaktır. Yapılacak olan tabela çalışmaları sırasında arka ve ön bölümde ışığın etkili şekilde yansıtabilmesi adına pleksi, vinil ya da folya baskı çeşitleri kullanılmaktadır. Yapılacak olan ışıklı tabela çalışması sırasında alüminyum ya da demirden profil iskelet hazırlanmaktadır.
Bunun sonrasında ise ışıklı tabela için iskeletin etrafına 12 cm’den hazırlanmış tarzdaki alüminyum oluklu profil kullanılacaktır. Tabelanın ön kısmında ışık geçirecek polikarbon ya da pleksi levalar kullanılabilirken arka kısımda ise ışığın eşit bir şekilde yansıması için yerleştirilecek olan alüminyum gofrajlı levha kendine yer bulmaktadır. Bu esnada aydınlatma görevi ise ağırlıklı olarak LED, neon ya da flüoresan ile sağlanmış olur. Klasik tarzda hazırlanmış olan ışıklı tabelalarda 7 cm ila 15 cm arasında delikleri bulunan hazır alüminyum kasalardan hazırlanır. Düz tarzdaki tabelaların yanı sıra isteğe bağlı olarak farklı desenlerde ve şekillerde hazırlanmış olan ışıklı tabelalar da kullanılmaktadır.
Hazırlanacak olan ışıklı tabela çeşidi için öncelikli olarak konumun net şekilde belirlenmesi gelmektedir. Daha sonrasında ise görüş mesafesi, hava koşulları gibi detayların üzerinde durulmasından sonra grafik tasarım çalışmalarına başlanmış olacaktır. Tabelanın dikkatli bir şekilde hazırlanması ile beraber artık sıra montajlara gelecektir. Tabela hazırlanması esnasında her bir detayın üzerinde durulması ile beraber artık ışıklı tabela kullanıma hazır hale gelecektir. Işıklı tabelanın hazırlanması ile beraber ise artık son aşamada tabelanın montajına sıra gelmiş olur. Başarılı şekilde yapılacak olan ışıklı tabela montajı ile beraber firmaların bulundukları yerdeki tanıtım işlemleri hiç olmadığı kadar etkili bir şekilde yapılacak ve bu sayede firmalar kendilerini en iyi şekilde ifade etmiş olacaklardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat Tabelası

Kabartma Harf Tabela

Veteriner Tabelası